První etapa projektu Zahrady Strančice byla úspěšně dokončena

27.8.2010 | autor: Redakce PŽ

V rezidenčním projektu Zahrady Strančice východně od Prahy byla úspěšně dokončena první etapa výstavby. Již v následujících dnech se budou do šesti viladomů s celkem 18 byty stěhovat noví obyvatelé. V projektu je v dalších etapách naplánováno celkem 72 viladomů, každý se třemi bytovými jednotkami v dispozicích 1+kk až 3+kk.

Investorem a developerem je společnost Condix Investment, architektonický návrh pochází z dílny studia Residence+Architectural Group. Prodejcem je Realitní společnost České spořitelny a Atrium Real Estate. Výstavba byla zahájena v březnu loňského roku.

„První etapa byla dokončena přesně podle plánovaného harmonogramu na konci srpna. Osmnáct bytů z celkem šesti viladomů bude předáno majitelům k nastěhování v nadcházejících dnech. V okolí projektu je rovněž připraveno 56 samostatných pozemků určených pro stavbu rodinných domů s veškerými sítěmi a příjezdovými komunikacemi. Prodáno je více než 50 % pozemků.  Na velké části z nich se staví a v některých nově postavených rodinných domech se už bydlí," řekl Miloš Červenka, obchodní ředitel Realitní společnosti České spořitelny.

Každý z viladomů projektu Zahrady Strančice obsahuje tři bytové jednotky v dispozicích 1+kk až 3+kk a ploše od 43 do 78 m². K většině z nich náleží balkon nebo terasa, k přízemním předzahrádka. Součástí každého bytu je také parkovací stání. Bonusem k ceně bytu je komunikační balíček zahrnující poplatky za telefon, internet a televizi na 12 měsíců zdarma. Telekomunikační spojení je navíc zajištěno moderním optickým kabelem, což zejména v mimopražských lokalitách není obvyklé.  Uzavřený areál na lichoběžníkovém půdorysu skýtá potřebné soukromí a bezpečí. Vnitroblok mezi domy vyplní zeleň a bude obyvatelům sloužit jako odpočinková zóna. K bezpečnému bydlení také přispívá vybudování veškeré komunikace včetně pouličního osvětlení a chodníků.

Projekt se nachází východně od Prahy v obci Strančice v obytné zóně Čečeravka. Bydlení v sobě snoubí výbornou dopravní dostupnost, krásnou přírodu okolní Mnichovické pahorkatiny a kompletní občanskou vybavenost od škol až po obchody přímo v obci. Projekt je ze severní strany ohraničen lesem a ze západu rybníkem. Centrum obce je v docházkové vzdálenosti stejně jako nádraží, z něhož vyjíždí vlaky do Prahy v desetiminutových intervalech. Obec je díky napojení na dálnici D1 výborně dostupná i autem. Po dokončení obchvatu Prahy se rovněž významně zkrátí doba jízdy na letiště a napojení na dálnici směrem na Plzeň a Slaný.