Český systém třídění odpadů je jeden nejúspěšnějších v Evropě

Třídění odpadů je již pro 72 % obyvatel ČR běžnou součástí jejich života. Průměrná česká rodina, ve které se odpady třídí, za rok naplní čtyři barevné kontejnery papírem, sklem, plasty a nápojovými kartony. Vytříděný odpad na obyvatele z 12 kg v roce 2000 narostl na celých 40 kg v roce 2014. „Díky zlepšování podmínek pro třídění, aktivní spoluprací s 6.073 obcemi v České republice a všem podpůrným vzdělávacím aktivitám, které EKO-KOM realizuje, naši občané třídí třikrát více, než když jsme před 14ti lety začínali,“komentuje příznivé výsledky třídění odpadů generální ředitel společnosti EKO-KOM a.s., Zbyněk Kozel.

Al-Yaman představí nové album Insanyya naživo

Al-Yaman představí nové album Insanyya naživoAl-Yaman na pódiu, to je vždy zážitek. Precizní spojení moderních hudebních přístupů a etnického světa. Na dvou koncertech, v Brně a v Praze, nyní Al-Yaman pokřtí svoje nové album Insanyya.
celý článek komentářů (0)

Tomáš Kočko a jeho Orchestr ladí sváteční notu

Tomáš Kočko a jeho Orchestr vyrazí na prosincové sváteční turné čítající sedmnáct koncertů. Turné, které vychází z nové nahrávky Koleda, tematického alba Tomáše Kočka a které obsahuje koledy známe, méně známé či autorské, ale vždy z aranžované citlivě a s nadhledem.
celý článek komentářů (0)