Jak jedli naši předkové? Dopřejte si středověkou hostinu!

12.10.2011 | autor: Redakce PŽ

Jak jedli naši předkové? Dopřejte si středověkou hostinu!Už jste si někdy říkali, jaké by to asi bylo, kdybyste se dostali do středověku? Co byste zažívali? Jak byste komunikovali? Jaké oblečení nosili, ale hlavně: co byste jedli? Stroj času bohužel nemáme, ale pokud patříte k těm, kdo rádi zkouší nové věci, ale zároveň vás zajímá historie, máme pro vás tip na neobvyklý zážitek, který naplní oba vaše zájmy. Zkuste si po vzoru našich předků dopřát středověkou hostinu, hodokvas, za který by se nemusel stydět ani Karel IV.!

Přenesete se do 15. století, a to se vším všudy. Nic moderního nečekejte a svůj mobilní telefon raději nechejte doma, stejně jako starosti o to, aby vám neutekl další díl vašeho oblíbeného televizního seriálu či o to, abyste nezapomněli odpovědět na důležitý e-mail. Zapomeňte na stres a pokuste se alespoň na chvíli vžít do role středověkého panstva.

Kuchyně podle starých receptur


Jak vlastně taková středověká hostina probíhá? Po přivítání chlebem a solí si najdete místo u dřevěných stolů, aby vám obsluha v dobovém kostýmu nabídla pohár dobrého moku a chutnou krmi. Vše za doprovodu hudby, která dotváří atmosféru doby a odpoutá myšlenky od shonu běžných dnů. Pečlivým nastudováním tehdejší kuchyně se dbá na to, aby se veškeré pochutiny připravovaly stylem, který se používal v minulosti, včetně surovin, které k té době patří. O jedinečný kulinářský zážitek je tedy postaráno, protože všechny delikatesy jsou připravovány podle dochovaných receptur!

Středověká hostinaGurmáni budou mít pré, protože v jejich žaludcích skončí všechny tyto laskominy: zvěřinová sekaná v kabátku z těsta, kachýnka na medu sypaná perníkem, dančí kýta na víně s pečenými jablky, kuřata pečená v ohni, zabíjačkový gulášek, šunka od kosti. Součástí středověkého menu je také pohanková kaše s jablky a hrozinkami, polévka, zelenina, lívanečky a další vybrané dobroty. Po celou dobu je servírováno k pití pivo, víno, korma, medovina, domácí pálenky, čaj, šťávy a voda.

Středověká hostina i zábava


A protože nejenom chlebem živ je člověk, celý večer vás budou bavit potulní hudci, tanečnice, drsní žoldnéři nebo se stanete svědky hospodské šarvátky. Pobaví vás například stráž u vchodu, zahrajete si s falešným hráčem, kartářka vám vyloží budoucnost a také uvidíte ohnivou show.

Pokud se chcete o středověké hostině dozvědět víc, nebo si vybrat jiný neobvyklý zážitek - například jazz večer pro dva na lodi nebo třeba zažít s partnerem víkendovou romantiku, navštivte stránky Zlatá rybka. Jak už to v pohádkách bývá, zlatá rybka vždy splní vaše přání!


Autor: Redakce PŽ

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět
Komentáře
Vložit nový komentář

Bohužel zde nejsou žádné komentáře.

Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.