Je libo Steak či Biftek?

Je libo Steak či Biftek?

Jste velcí milovníci masa, a nedokážete si bez něj představit žádné jídlo? Těšíte se na letní grilování, rádi si pochutnáte na steacích a biftecích? Ale víte vůbec, jaký je mezi těmito dobrůtkami rozdíl, a co to vlastně znamená, když se vás číšník zeptá, jak si přejete maso upravit?

celý článek komentářů (0)

Alergie na sluníčko

Alergie na sluníčko
Naskakuje vám v létě, po opalování nebo dlouhém pobytu na slunci vyrážka na určitých částech těla? Trápíte se s malými puchýřky na rukou či nohou? Možná právě vy patříte mezi osoby s citlivou kůží, které potrápila takzvaná sluneční alergie. O co jde a jak se jí bránit?
celý článek komentářů (5)

Jak připravit pečené kaštany

Jak připravit pečené kaštany

Není to tak dávno, co jsme měli možnost ochutnat tuto pochoutku u nás poprvé. Před revolucí byla k dostání pouze v zahraničí a málokdo v Česku měl vůbec o její existenci tušení. Dnes si na ní v zimě můžeme pochutnat často, a to především díky tomu, že ji nabízejí stánkaři na vánočních trzích. Řeč je samozřejmě o pečených kaštanech. Jak si pečené kaštany připravit doma a náležitě si je vychutnat kdykoli během roku?

celý článek komentářů (30)

Slzovka obecná: střevní policie

Slzovka obecná: střevní policie

Málokoho napadne, že travina, která se pěstuje i v našich zahradách jako okrasná, může člověku přinést tolik užitku. Mluvíme o slzovce obecné nebo také "Jobových slzách". V oblasti svého běžného výskytu, v tropické i subtropické východní Asii, se její semena používají k výrobě mouky, pražená jako náhražka kávy nebo do polévek - podobně jako kroupy. Je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Základ jídelníčku tvořila již ve starém Egyptě, Řecku či Palestině.

celý článek komentářů (0)

Zbavte se snadno a efektivně přebytečných kil

Patříte mezi lidi, kteří celý život bojují s nadváhou, a pohled do zrcadla vás stresuje víc než návštěva zubaře? Zapojte se do programu, jež vám pomůže k vytoužené změně. Nejen, že se naučíte správně stravovat a zbavíte se kil navíc, ale ještě si k tomu vytvoříte návyky, díky nimž bude snadné si zdravou postavu udržet. Hubnutí nemusí být vždy trápení. Je nesmysl držet drastické diety, kvůli nimž se budete cítit mizerně a ve finále docílíte akorát jojo efektu. Zkuste na to jít tentokrát chytře.

celý článek komentářů (0)

Bolesti zad stále častěji trápí náš pohybový aparát

Lidí, které trápí nepříjemné bolesti zad, je v dnešní době čím dál více. Je velmi pravděpodobné, že za těmito dlouhodobými obtížemi pohybového aparátu stojí všeobecně rozšířený pasivní způsob života, který je i přes alarmující upozornění lékařů bohužel stále na vzestupu. A nezdá se, že by tento trend v nejbližší době zaznamenal výrazné pozitivní změny. Za bolesti zad mohou nejčastěji pracovní podmínky, sedavá administrativní zaměstnání a zvyšující se počty pracovníků v nepřetržitých pracovních provozech. Pokud si k vyjmenovaným spouštěčům přidáte ještě minimum sportu, pravidelného pohybu a volného času, je na přetrvávající bolesti zad zaděláno. Z náhlé a nečekané bolesti zad se může snadno vyvinout chronické onemocnění, jehož léčba je velmi komplikovaná, zdlouhavá a nezaručující kýžený výsledek.

celý článek komentářů (0)

Přednosti bílé kuchyně

Přednosti bílé kuchyně

Trend bílé kuchyně není patrný pouze u nás, ale v celém světě. Bílá barva je vyhledávaná především pro její nadčasovost a čistotu. Jaké jsou hlavní přednosti této barvy v kuchyni?

celý článek komentářů (1)

3 fakta o akustice a sluchu

S hudbou se setkáme téměř všude, a to nejen na koncertech nebo diskotékách. Na hudební kulisy narazíme v restauracích nebo supermarketech. Nemluvě o tom, že není nic příjemnějšího než zasloužený odpočinek po náročném dni při poslechu alba oblíbeného interpreta. Proto se s námi podívejte na 3 fakta, která vám pomohou lépe se zorientovat ve světe zvuku a hudby:

celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.