Připravte si grog, punč nebo svařák

Připravte si grog, punč nebo svařák

Zimní večery jsou jako stvořené k posezení s přáteli nad sklenkou horkého nápoje. Pokud nechcete podávat čaj nebo kávu, ale přidat do pití kapku něčeho ostřejšího, můžete si dát například punč, svařák či grog. Jak tyto vynikající nápoje připravit?

více

Zahrkejte si – hrk hrk buchta za pár chvil

Zahrkejte si – hrk hrk buchta za pár chvil Taky vás nebaví dlouhé hodiny připravovat sladká jídla a pak to slupnout během pěti minut? Některé moučníky vyžadují spoustu „piplání" a pečení už není radost. Naštěstí jsou i způsoby, jak si ušetříte čas, který můžete věnovat i jiným aktivitám. S Creme Olé dokážete divy. Hrk hrk buchta vám ukáže, že i sladká jídla se snadno a rychle připravují.
celý článek komentářů (0)

Letní sport? Grilování. Jak vybrat správný zahradní gril

Letní sport? Grilování. Jak vybrat správný zahradní grilKrásné letní počasí vyloženě láká k venkovním aktivitám - venku můžete relaxovat, sportovat, pracovat... A v neposlední řadě také vařit a jíst! Vůně kouře a grilovaného masa prostě k létu patří stejně jako sluneční brýle a odpoledne u vody. Jaký gril si ale vybrat?
celý článek komentářů (1)

Ořechy a oříšky pro zdraví a krásu. Co o nich ještě nevíte?

Ořechy a oříšky pro zdraví a krásu. Co o nich ještě nevíte?"Nejlepší jsou ty s oříšky, ty si vezmi," říkávala mi už od dětství babička. Po celé její kuchyni se linula omamná vůně pečeného těsta, vlašských ořechů či lískových oříšků, vůně svátečních chvil. A tak je přidávám i já do pečení často a ráda. Snad pro tu vůni, snad jako sentimentální vzpomínku. Ovšem časy se mění a kuchyně podléhá trendům jako vše okolo. Kouzelná vůně a chuť už také vždy nestačí, a proto se přimlouvám za ořechy a oříšky a uvádím i pár zajímavostí.
celý článek komentářů (1)

Hovězí guláš - česká klasika s tureckým původem a maďarskou variací

Hovězí guláš - česká klasika s tureckým původem a maďarskou variacíBez nadsázky můžeme říct: "Co kuchař, to guláš." Guláš, ač věčná klasika, má neskutečný počet variací a není radno se hašteřit o té jediné pravé a nejlepší. Lepší je nechat se inspirovat a ochutnávat stále nové a nové varianty guláše. Takže experimentujte, nechte se obohatit a hlavně: pochutnejte si!
celý článek komentářů (1)

Všemocný rakytník řešetlákový. K čemu je dobrý?

Všemocný rakytník řešetlákový. K čemu je dobrý?Udržet si zdraví ve světě plném civilizačních chorob, se stává každodenním bojem. Je důležité dbát na správnou výživu a také mít na paměti prevenci. Jeden z mnoha strážců správné funkce organismu, je rakytník řešetlákový. Kdo má rád alternativní medicínu či krásu své zahrady, jistě ocení toto rostlé bohatství. Proč zrovna on?
celý článek komentářů (0)

Osvěžující jarní jídelníček s avokádem

Osvěžující jarní jídelníček s avokádemAvokádo. Dříve exotické slovo, dnes potravina na jídelním lístku velkého množství restaurací s cizokrajnou kuchyní. A pokud dbáte na zdravou stravu nebo rádi zkoušíte nové recepty, jistě jste i vy s touto mexickou pochoutkou přišli do styku. Přineste do své kuchyně svěží vítr a oslavte první jarní dny lehkými a chutnými pokrmy s avokádem.
celý článek komentářů (0)

Zabalte si do práce rychlou a chutnou svačinu

Zabalte si do práce rychlou a chutnou svačinuZe všech stran se na vás valí doporučení dietních odborníků ohledně vyvážené a pravidelné stravy. Snídaně, oběd, večeře a mezitím dvě svačinky sice zní rozumně a patrně by menší porce pětkrát denně vyřešily vaše žaludeční problémy, pálení žáhy, únavu či pár kilo navíc, ale kdo má dnes čas na dodržování stravy jako ze žurnálu? Čtěte, jak si připravit chutné a jednoduché svačinky do kabelky a nakrmit hladový žaludek i v největším pracovním shonu.
celý článek komentářů (1)

Kolik máte druhů aneb Jak efektivně péct cukroví

Kolik máte druhů aneb Jak efektivně péct cukroví"Kolik máte druhů?" Pánové prominou, že možná nebudou hned rozumět. Zato dámy v tomto předvánočním čase budou vědět okamžitě. Velmi častým tématem prosincových rozhovorů je totiž, kolik máte druhů cukroví, jestli máte již uklizeno, nakoupený stromeček, kapra a podobně.
celý článek komentářů (2)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.