Luxusní hotel v Ostravě – skvělé jídlo a ubytování i firemní akce

Luxusní hotel v Ostravě – skvělé jídlo a ubytování i firemní akce

Hledáte v moravskoslezské metropoli ideální místo pro uspořádání reprezentativní firemní akce, významné rodinné události, svatby? Hotel Jan Maria splní všechny vaše představy.

více

Prosciutto – vůně Itálie

Prosciutto – vůně Itálie
Slunná Itálie zásobuje celý svět výbornými gastronomickými pochoutkami s příchutí Středomoří. Přesněji řečeno představuje prosciutto (známé také pod jménem pršut nebo prošuto) výbornou šunku vyráběnou v celé oblasti Středozemního moře. Výborný pršut je asi jedna z prvních věcí, které si asociujeme, slyšíme-li zmínku o letní dovolené. Tuto dobrotu je hřích neochutnat. Chcete se o pršutu dozvědět více?
celý článek komentářů (0)

Muffiny

MuffinyOrientujete se v kuchyni a rádi zkoušíte nové recepty? Baví vás pečení dezertů a hledáte inspiraci v zahraničích kulinářských specialitách? Nebo vám přišla nečekaně návštěva a vy je nemáte čím pohostit? Vyzkoušejte americké muffiny. Recepty na muffiny jsou velmi jednoduché a rychlé, chuť těchto lehkých sladkostí je vždy vynikající.
celý článek komentářů (0)

Čokoláda

ČokoládaBez čokolády si mnoho z nás nedokáže představit svou každodenní existenci. Tu si dáme čtvereček kvalitní čokolády ke kávě, tamhle zobneme zase čokoládový dort. Mezi oblíbené pamlsky, kterými se odměňujeme za úspěchy i malá selhání, patří belgické pralinky, čokoládové fondue nebo relaxační čokoládové masáže. Tato sladká pochoutka patří navíc mezi staletími ověřená afrodiziaka. Myslíte si, že v sobě čokoláda skrývá další tajemství, která je potřeba odhalit?
celý článek komentářů (0)

Polévky pro zdraví

Polévky pro zdravíJak se během chladného počasí zahřát a přitom udělat něco pro své zdraví? Odpověď je jednoduchá – vyzkoušejte polévku. Vývar, brokolicová polévka, žampionový krém a další pochoutky nejenže vykouzlíte v kuchyni během pár minut, ale navíc si i výborně pochutnáte.
celý článek komentářů (0)

Medovina

MedovinaMedovina bezesporu patří k vánočním svátkům. Teplou medovinu si můžete dopřát na vánočních trzích, její studenou verzi zase lze servírovat hostům jako nevšední vánoční alkoholický nápoj. Medovina je v našich zeměpisných šířkách vcelku proslavená, přesto se najde několik zajímavých faktů, které nejsou o téhle sladké pochoutce příliš známy.
celý článek komentářů (0)

Připravte si grog, punč nebo svařák

Připravte si grog, punč nebo svařákZimní večery jsou jako stvořené k posezení s přáteli nad sklenkou horkého nápoje. Pokud nechcete podávat čaj nebo kávu, ale přidat do pití kapku něčeho ostřejšího, můžete si dát například punč, svařák či grog. Jak tyto vynikající nápoje připravit?
celý článek komentářů (0)

Raclette

RacletteZa vznešeně znějícím názvem raclette se překvapivě skrývá tradiční selské jídlo. Jeho domovinou je Švýcarsko, kde se raclette na začátku devatenáctého století stal součástí každého setkání pastýřů. Zapomeňte na brambůrky a chlebíčky a pozvěte své hosty přisednout k raclette! Rozsadíte se kolem grilu a každý si sám na pánvičce připraví, co mu nejvíc chutná.
celý článek komentářů (0)

Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východuObchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.