Štědrovečerní večeře na Slovensku

Štědrovečerní večeře na Slovensku

Vánoce jsou jenom jednou do roka, proto si na večeři podávané přímo na štědrý večer, dává podle mne každý záležet. Někdo aspoň trochu víc než obvykle, někdo hodně a někdo spíš přehnaně. Protože je to večeře štědrovečerní, měla by být štědrá alespoň štědřejší, než ta obyčejná pondělní večeře. Jak hodně štědrá je večeře u vás doma?

více

Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východuObchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.
celý článek komentářů (0)

Jak na sušení hub

Jak na sušení hubHoubová sezóna je v plném proudu. Českou republiku opět zachvátila houbománie typická pro náš národ. Letošní rok přeje houbařům počasí, takže už pomalu nevíme, co s úlovky dělat. Kromě klasické smaženice nebo smažení bedel na kmínu z čerstvě nasbíraných hub si rádi pochutnáme na omáčkách nebo polévkách v zimě, kdy houby nerostou. V tuto chvíli přijdou vhod houby sušené.
celý článek komentářů (0)

Cizrna

Cizrna
Považujete luštěniny za nudný pozůstatek dob školních jídelen a nevidíte důvod, proč byste si jimi měli zpestřovat svůj týdenní jídelníček? Možná jste jen nenatrefili na tu pravou – cizrnu. Tato luštenina pocházející původně z Asie si vysloužila přezdívku „římský hrách“ a usadila se v mnoha světových kuchyních. Pojďte s námi vyzkoušet některé recepty na vlastní kůži.
celý článek komentářů (0)

Grilování

Grilování
Teplé letní večery a posezení s přáteli doslova svádějí k barbecue party. Grilované maso, špízy, klobásky, makrela nebo zeleninka lákají omamnou vůní a vynikající chutí. Nechte se i vy „svést“ hříšnými dobrotami a přidejte své oblíbené pochoutky na gril!
celý článek komentářů (0)

Sladká vůně medovníku

Sladká vůně medovníku
K pohodovému nedělnímu odpoledni neoddělitelně patří také něco dobrého na zub. Dovedete si snad představit odpolední kávičku bez sladké tečky? To zvládne málokdo. A co nám chutná nejvíce? Podle vzrůstající oblíbenosti zejména na českém trhu bychom si vítěze mohli tipnout hned napoprvé – je jím báječný medovník. Že je obchod daleko? Nezoufejte. S naší pomocí si totiž hravě připravíte tuto vynikající pochoutku přímo u vás doma.
celý článek komentářů (0)

Baklava: sladká tečka

Baklava: sladká tečka
Ti z vás, kteří ještě nikdy neochutnali tradiční moučník středomořské kuchyně baklavu – musí svůj omyl co nejdříve napravit! Sladká chuť oříšků a másla se vám bude rozplývat na jazyku a vy možná pochopíte, proč je recept na originální pochoutku odedávna jedním z důvodů pře mezi Řeky a Turky. Za baklavou však nemusíte jezdit až na slunný jihovýchod, můžete si ji upéci sami. Není na tom nic složitého, tak jen do toho!
celý článek komentářů (0)

Italská mozzarella – všestranná ingredience

Italská mozzarella – všestranná ingredience
Mozzarellu netřeba zdlouhavě představovat. Sýrová pochoutka je známá zejména z pizzerií, ale také z obchodů a supermarketů. Snad každý z nás ji někdy ochutnal, třeba na specialitě z nedaleké italské restaurace nebo přímo v její středomořské domovině. Mozzarella svou jemnou chutí a pružnou konzistencí představuje ideální ingredienci do mnoha jídel. Chcete-li o této italské pochoutce vědět víc, rozhodně si přečtěte následující článek.
celý článek komentářů (0)

Rukola: královna salátů

Rukola: královna salátů
Hledáte oživení jídelníčku? Snažíte se dbát na zdravou stravu, ale už vás nudí variace na téma „salát třikrát jinak“? Chtěli byste vašemu stereotypnímu jídelníčku dodat šmrnc a středomořský ráz? A slyšeli jste už o bylince jménem rukola?
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.