Okuste blahodárné účinky medu v lahodném Medovníku

4.1.2013 | autor: Redakce PŽ

Okuste blahodárné účinky medu v lahodném Medovníku

Med je znám svými léčivými účinky již od pradávna. Tento zázračný včelí produkt má totiž nejen skvělou chuť, ale také působí jako prevence při nejrůznějších onemocněních a posiluje organismus. Je tak ideálním pomocníkem při pocuchaných nervech i nachlazení.

Dobrot z medu je samozřejmě mnoho. Maso na medu či medové nápoje ale jednoznačně poráží moučníky, mezi kterými kraluje právě Medovník. Upečte si ho s námi sami doma podle kuchařky na Recepto.cz a vychutnejte si v klidu u kávy medové potěšení.

Co potřebujete?

  • Na těsto: 400g hladké mouky, 250g másla, 300g cukru, 3 vejce, 3 lžíce medu, lžičku jedlé sody, ořechy na posypání
  • Na krém: Plechovku slazeného kondenzovaného mléka, 300g másla

Jak postupovat?

Ve vodní lázni rozpusťte máslo. Následně přidejte vejce, med, cukr a trochu jedlé sody a všechny ingredience důkladně promíchejte. Až bude směs teplá (nevařit!) postupně přidávejte mouku a vytvořte tak hladké těsto. To míchejte asi 10 minut, až chytne zlatou barvu.

Poté těsto rozdělte na pětiny a rozetřete na pečící papíry, do předem vyznačených kruhů ve velikosti výsledného dezertu. Nedodržení přesného tvaru nevadí, protože upečené okraje placky také využijeme. Těsto na pečícím papíru vložte do trouby asi na 5 minut. Upečené placky ořízněte do požadovaného tvaru a zbylé okraje rozdrťte a smíchejte s nasekanými ořechy.

Po upečení plátů vyšlehejte kondenzované mléko s máslem na krém. Tím spojujte jednotlivé pláty. Nakonec krém naneste na celý povrch dortu a ten posypte směsí ořechů a rozdrceného těsta. Svůj výtvor nechte alespoň dvě hodiny v pokojové teplotě odpočinout.

Máte nápady čím Medovník vylepšit? Podělte se na s námi o své tipy nebo přidejte na serveru Recepto.cz vlastní recept. A příště můžete vyzkoušet třeba pravé italské Tiramisu z Mascarpone.



Autor: Redakce PŽ

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět

Komentáře
Vložit nový komentář

Bohužel zde nejsou žádné komentáře.

Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.