Potěšení z kávy

S pitím neotálejte
Nejlepší kávu získáte z čerstvě umletých zrnek. Horká voda jimi proteče a nespálí je. Dalším důležitým doplňkem je aromafiltr a termoobal. Většina současných jednoduchých kávovarů je jimi již vybavena. Pokud tomu tak není, mějte na paměti, že kávu musíte vypít prakticky hned po uvaření. Jinak ztrácí vůni a chuť.
Digitální pomocník
Ve složitějších kávovarech lze připravit hned několik různých nápojů, jako je čaj, překapávaná káva, espreso nebo cappuccino. Zmíněné termoobaly bývají jejich samozřejmou součástí. Ovládají se digitálně, takže si sami musíte hlídat jen několik málo drobností. Kvalitní káva a dobrá voda jsou základ. Káva musí být namleta akorát, jinak se může stát, že nebude mít dobrou chuť a specifické aroma se horkou vodou spálí.
Nezapomeňte na čistotu!
Nezbytným krokem vedoucím k ničím nezkažené lahodné chuti je čištění kávovaru. Základem je pravidelná údržba, kam zahrnujeme odstranění kávové sedliny ze všech povrchů a sítek. Olejové usazeniny vyžadují už speciálnější postup, takže je vhodné jednou za čas využít schopností profesionálů. Proti vodnímu kameni se dá bojovat pomocí speciálních filtrů a změkčovače vody.
Co se týče vzhledu kávovarů, nabízí trh nepřeberné množství možností. Jako solitér si můžete pořídit kávovar s futuristickým, klasickým nebo velmi moderním retro designem. Díky vestavěnému kávovaru zase nebude vaše kuchyň působit přeplněným dojmem a přístroj nenaruší celkový vzhled této místnosti.
Autor: Redakce PZ
Bohužel zde nejsou žádné komentáře.