Nízkoenergetické rodinné domy v Horní Proseči k nastěhování již v létě

15.6.2010 | autor: Redakce PŽ

Investor a developer, společnost NATUR CZ, dokončuje v těchto dnech první fázi projektu nízkoenergetických rodinných dvojdomů v rezidenční rozvojové oblasti mezi městy Liberec a Jablonec nad Nisou. Realitní společnost České spořitelny (RSČS)/RELIA připravila na 18. a 19. června 2010 dny otevřených dveří, na kterých si zájemci budou moci prohlédnout nejen hotový vzorový dům, ale i domy rozestavěné. V nich uvidí, jak je možné stavbu dokončit podle individuálních přání. Vážní zájemci, kteří si vybraný rodinný dům závazně zarezervují do 30. června 2010, získají ke dni otevřených dveří slevu 100 000 Kč.

Rodinné dvojdomy pod Prosečským hřebenem jsou v Libereckém kraji ojedinělým projektem. Za velmi výhodné ceny nabízejí nízkoenergetické bydlení uprostřed přírody s vynikající dostupností do obou regionálních center, Liberce i Jablonce. Projekt zahrnuje sedmnáct řadových dvojdomů energetické kategorie typu A. Každý dvojdům se skládá z identických, zrcadlově obrácených domů o dispozicích 3+kk až 4+kk a výměře 115 m2. Součástí každého domu je zahrada s terasou, dvě parkovací stání a zděný přístavek. Zájemci o koupi bytu mohou nyní využít také časově omezené nabídky a domy koupit za 3,45 mil. Kč včetně DPH a pozemku. Nabídka platí do podzimu, kdy bude zahájen prodej domů z další etapy výstavby. Ukončení celého projektu je plánováno na červen 2011.

„Domy v Horní Proseči je možné koupit nejen dokončené, ale také ve fázi hrubé stavby, kterou si klient bude moci dotvořit sám podle vlastních představ," řekl Jiří Zeliesko, ředitel RSČS/RELIA. „Nabízíme také různé způsoby financování. Vedle zvýhodněných hypotečních úvěrů České spořitelny je možné využít i družstevního programu. Ten je vhodný pro zájemce, kteří již mají něco naspořeno, ale nezískali hypotéku. Zakoupí si družstevní podíl a úvěr si vezme družstvo. Družstevníci pak budou úvěr splácet společně, tak jak je běžné u bytů," dodal Jiří Zelisko.

Horní Proseč je rezidenční rozvojovou oblastí uprostřed přírody, jejíž prestiž narůstá díky potenciálu blízkých měst Liberce a Jablonce nad Nisou. Ta jsou výborně dostupná nejen auty, ale i prostředky městské hromadné dopravy. Projekt se může pochlubit také blízkostí lesa, tenisových kurtů, bazénu a Jablonecké přehrady. Lidé s aktivním způsobem života jistě ocení nedaleké Jizerské hory, které nabízí nepřeberné možnosti sportovního vyžití od pěší turistiky přes cyklistiku až po lyžování.