Nové obklady a dlažby v Siko koupelny

23.8.2010 | autor: Redakce PŽ

Nové obklady a dlažby v Siko koupelny Největší prodejce koupelnového vybavení společnost SIKO KOUPELNY představuje novinky pro letošní sezónu 2010/2011. Jako každý rok, i letos jich je spousta. Za společný rys se dá považovat zejména důraz na jednoduchou eleganci a nadčasový styl.

„Kromě wellness stylu a využití obkladů a dlažeb jako propojovacího prvku celého interiéru je hlavním trendem zvětšování rozměrů, ztenčování dlažeb a důraz na přírodní motivy a tlumenější barvy. Ale i milovníci ostrých linií, originálních designů a výraznějších barev si u nás přijdou na své," představuje novinky Karel Novotný, vedoucí oddělení designu společnosti SIKO koupelny.

Série Smart nabízí obklady v teplých přírodních odstínech s lehkým vzorem a je v nabídce ve dvojím provedení. Podle nálady lze volit mezi jemnými lístkovými motivy nebo nadčasovou kamennou mozaikou, kterou lze nařezat na dekorativní pruhy nejrůznějších velikostí. Jakákoliv zvolená kombinace vytvoří koupelnu v souladu s přírodou přesně podle nejnovějších trendů. Pro dosažení jednoduchého avšak efektního vzhledu lze střídat pouze tmavé a světlé obklady.
výrobce Kale; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady 349,- Kč/m2, dlažba 399,- Kč/m2, dekor 199,- Kč/ks, listela 149,- Kč/ks, mozaika 1.499,- Kč/m2

Základem série Magic, která je vyrobena speciálně pro SIKO KOUPELNY, jsou lesklé obklady v bílé nebo světle krémové barvě. Ty doplňuje v hnědém nebo černém magicprovedení luxusní mozaika Magic, unikátní na českém trhu. Její jedinečnost spočívá nejen v použitých materiálech - matné sklo, kouřové sklo, leptané sklo a kámen, ale také v jejich skladbě. Nastříháním mozaiky lze vytvořit originální listelu v libovolné šířce, která dokonale podtrhne dojem z výsledné koupelny. Pro dotvoření koupelny se nejlépe hodí dlažba v hnědé nebo černé barvě. „Barevnost postupně ustupuje od výrazných pastelových barev minulých let, je tlumenější, jemnější. Více se prosazují kombinace bílé a černé, také šedá barva a již standardně přírodní barvy, jakými jsou právě hnědá a krémová v této sérii," shrnuje Novotný.

výrobce Fineza; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady od 799,- Kč/m2, dlažba 499,- Kč/m2, mozaika 349,- Kč/set

etnaSérie Etna se vyznačuje zemitými odstíny a pestrou variabilitou. Kombinovat je možné 3 odstíny, 3 varianty dekorací a 2 typy prořezávaných obkladů. Jemného, až romantického vzhledu koupelny lze dosáhnout začleněním listel s motivy květin vhodně doplněných skleněnou listelou a prořezem. Moderního „techno" designu naopak docílíme zakomponováním dekorů a listel s kovovými čtverečky spolu s prořezávanými obklady. Vše završí stylově sladěné hranaté doplňky. Naopak pro příznivce oblých linií je připravena dekorace s metalickými vlnami.

výrobce Pilch; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady od 449,- Kč/m2, dlažba 449,- Kč/m2, prořez od 119,- Kč/ks, dekor od 399,- Kč/ks, listely od 99,- Kč/ks

Série Lino je k dostání v přírodních barvách - bílé, béžové a hnědé s textilní strukturou. Poprvé je v nabídce SIKO KOUPELNY obklad ve formátu 33 x 50 cm. Pro koupelnu si lze linovybrat obložení ze široké nabídky. Pro romantiky je připravena jemná listela s květy. Milovníci moderního vzhledu zase ocení dekor s textilním vzorem. Pro vytvoření nadčasové koupelny tato série nabízí jednoduchou kamennou mozaiku, která umocňuje pocit blízkosti přírody.

výrobce Fineza; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady od 399,- Kč/m2, dlažba 399,- Kč/m2, mozaika 1.699,- Kč/m2, dekor 339,- Kč/ks, listely od 99,- Kč/ks

amazoniaPlná vášně a temperamentu je série Amazonia. Není se co divit, pochází totiž ze slunného Španělska. Hladké velkoformátové obklady v červené, fialové, krémové či hnědé barvě doplňují dva dekory, a to Decore s reliéfem palmových listů a Line s elegantně zvlněným povrchem. Originální listely protkávané jemnými platinovými proužky vnesou do koupelny prvek luxusu. Promyšlený soulad jednotlivých prvků a trendové dekorace působí velmi elegantně a dokáže okouzlit.

výrobce Venus Ceramica; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady 999,-,- Kč/m2, dlažba 898,-- Kč/m2, dekor 999,-- Kč/ks, listely od 190,-- Kč/ks

Základním prvkem série White collection je už podle názvu bílá barva. V nabídce jsou obklady v několika formátech, od menších až po luxusní 29,8 x 89,8 cm. Povrchové white collectionúpravy jsou řešeny v lesku a matu. Obklady White collection lze kombinovat s listelami Esprit, které byly vyvinuty speciálně pro tuto sérii. Listely s šedými, černými, hnědými nebo béžovými ornamenty uspokojí milovníky stylové klasiky. Dekorace je ale možné vybírat z jakýchkoliv jiných sérií SIKO KOUPELNY, např. ze skleněných listel Via Veneto, Cristal či Etna, z mozaik Via Veneto nebo skleněných Premium Mosaic. Záleží čistě na vkusu zákazníka, jaký styl pro svou koupelnu upřednostňuje.

výrobce Fineza; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady od 219,- Kč/m2, listely Esprit od 399,- Kč/ks

glazeKuchyň lze nyní obložit stejně stylově jako koupelnu. „Letošní novinkou je série Glaze, která nabízí obklady ve čtyřech barevných provedeních: jemném béžovém, výrazném oranžovém, minimalistickém šedém a veselém zeleném. Obklad se skládá z obdélníčků ve čtyřech odstínech dané barvy a vytváří tak dojem moderní obdélníkové mozaiky. Ta dodává kuchyni originální a osobitý vzhled," vysvětluje Karel Novotný.

výrobce Peronda; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: obklady 599,- Kč/m2

Mrazuvzdorná série Tahiti nabízí kvalitu za skvělou cenu. Díky své vysoké otěruvzornosti (PEI IV) se hodí jako dlažba do zatěžovaných prostor, například do chodeb. V nabídce tahitije 6 barev (béžová, okrová, cotto, světle šedá, tmavě šedá, hnědá) v rozměrech 33,3x 33,3 a 30,60 cm, které lze kombinovat s několika dekorativními prvky - mixovanými mozaikami, listelami a bordurami. Proto lze tuto dlažbu použít také jako obklad do koupelen a kuchyní.

výrobce Multi; MOC v prodejnách SIKO KOUPELNY: dlažba od 199,- Kč/m2, listely 299,- Kč/ks, bordury 199,- Kč/ks, mozaiky 299,- Kč/set

A to není vše! SIKO KOUPELNY také obohatily svůj sortiment dlažeb o nové kolekce Perseus, Zeus či Murcia. Zákazníci, kteří si oblíbili sérii Via Veneto, zde nově najdou skleněné listely pro všechny barevné varianty. Série Madera získala nový odstín Iroko, který přináší působivé přírodní motivy. Na dekorech a listelách jsou rozprostřeny listy kaštanu, jejichž plastičnost je umocněna vystouplými zlatavými žilkami. Vyhledávané skleněné a kamenné mozaiky byly rozšířeny o další nové barevné varianty. A mnoho dalších novinek najdou zákazníci v katalogu či na webu společnosti.