Cateringové digestoře a další nepostradatelné vybavení restaurací

15.12.2023 | autor: Redakce PŽ

Vybavení restaurace je nesmírně důležité, protože efektivita práce kuchařů a pomocného personálu závisí na zakoupeném vybavení, nábytku a doplňcích. Při rozhodování o konkrétních položkách je vhodné pečlivě definovat svá očekávání a potřeby, jelikož nákup těchto výrobků je investicí na mnoho let.

V tomto článku jsme pro naše čtenáře připravili nejoblíbenější kuchyňské spotřebiče (například digestoře), které by neměly chybět v žádné profesionální kuchyni. Všechny položky, které zmiňujeme v našem článku, jsou k dispozici v mnoha různých variantách, takže si každý jistě najde něco pro sebe. Pokud Vás toto téma zajímá, přečtěte si celý článek. Přejeme příjemné čtení!

Kterou digestoř zvolit?

Digestoř pro gastronomii je inovativní spotřebič, který uživatelům nabízí mnoho možností. Jejím hlavním úkolem je především odvádět páru a pachy z připravovaných pokrmů a následně je (díky ventilačnímu potrubí) vypouštět ven. Kromě toho umožňuje odstraňovat ze vzduchu škodlivé plyny a částice tuku, které se mohou během vaření usazovat.

Při rozhodování o výběru vhodné digestoře pro gastronomii je zapotřebí nejprve zvolit typ produktu. Nejoblíbenějšími modely dostupnými na trhu jsou digestoře s odsunem, indukční digestoře a digestoře s odsunem a indukcí. Výběr správného spotřebiče závisí na individuálních preferencích každého klienta. Za pozornost stojí materiály použité při konstrukci daného modelu (doporučuje se zejména nerezová ocel) a samozřejmě tvar digestoře (lichoběžníková, krabicová nebo šikmá).

Gastronomické dřezy - vsaďte na výrobky z nerezové oceli!

Další důležitou položkou, která by neměla chybět v žádné restauraci, je gastronomický dřez. Vyplatí se zvolit model, který je celý vyroben z nerezové oceli. Jedná se o materiál s antikorozními vlastnostmi - to znamená, že je odolný vůči vodě, vysokým i nízkým teplotám a všem druhům poškození. Dřezy z nerezové oceli se velmi snadno udržují v čistotě, protože jsou odolné vůči chemikáliím a neabsorbují pachy ani zbytky potravin.

Gastronomické dřezy dostupné na trhu jsou nejčastěji vybaveny jednou, dvěma nebo třemi velkými komorami.

Gastronomické pece pro malé i velké gastronomické podniky

Cateringové pece jsou spotřebiče, které umožňují péct a zapékat pokrmy. S tímto zařízením můžete připravit mnoho fantastických pokrmů, které jistě potěší všechny Vaše zákazníky! Na trhu najdete elektrické pece, které jsou napájeny elektřinou, a plynové modely, jejichž každodenní provoz je podstatně levnější.

Při výběru konkrétního výrobku je důležité věnovat pozornost celkovému výkonu spotřebiče, rozsahu regulace teploty a také funkcím, které daná pec nabízí. Daný modelu je třeba přizpůsobit Vašim požadavkům. Skvělou alternativou ke klasickým pecím pro gastronomii jsou konvektomaty, které si v posledních letech získaly značnou oblibu mezi uživateli a restauratéry.

K čemu slouží gastro chladnička?

Poslední položkou, na kterou se v tomto článku blíže podíváme, je gastro chladnička. Přístroj je vhodný pro skladování nápojů ve skleněných a plastových lahvích. V tomto typu stroje se skladují i jiné potraviny - chladnička pro veřejné stravování je multifunkční a spolehlivá. Na trhu jsou k dispozici modely s různou výškou, šířkou a kapacitou, takže je snadno umístíte do svého stravovacího zařízení.



Autor: Redakce PŽ

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět
Komentáře
Vložit nový komentář

Bohužel zde nejsou žádné komentáře.

Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.