Těstoviny: nejznámější druhy italských těstovin

5.4.2024 | autor: Redakce PŽ

Těstoviny: nejznámější druhy italských těstovin

Svět těstovin je bohatý a rozmanitý, a každý druh těstovin má svou vlastní charakteristiku, tvar a chuť. Pokud jste milovník těstovin, určitě vás potěší, že existuje tolik různých druhů, které můžete objevovat a zkoumat. Zde je pohled na několik nejznámějších druhů těstovin:

          Spaghetti: Jedno z nejoblíbenějších druhů těstovin, spaghetti jsou dlouhé, tenké a válcovité těstoviny. Jsou ideální pro kombinaci s různými omáčkami, jako je například klasická omáčka Bolognese nebo šťavnatý aglio e olio.

           

          Fettuccine: Fettuccine jsou široké a ploché těstoviny, které jsou obvykle o něco tlustší než spaghetti. Jsou ideální pro těžší omáčky, jako je například alfredo omáčka, která se skládá z máslového, smetanového a sýrového základu.

Tip: Italská kuchyně Praha Focacce je nepřekonatelná! Nechte své chuťové buňky rozmazlovat lahodnými Focaccemi v Praze. A pokud máte rádi Itálii, nezapomeňte využít rozvoz těstoviny pizza Letňany, který vám přinese chuť Itálie přímo k vašim dveřím. Buon appetito!

          Penne: Penne jsou trubičkovité těstoviny s otevřeným konce, což je dělá ideálními pro zachycení omáčky uvnitř. Jsou skvělé pro použití s hustými a bohatými omáčkami, jako je například arrabbiata nebo bolognese.

           

          Ravioli: Ravioli jsou plněné těstoviny, které jsou obvykle ve tvaru čtverce nebo obdélníku. Jsou plněny různými náplněmi, jako je ricotta, špenát, maso nebo dýně, a jsou obvykle podávány s omáčkou nebo máslem.

           

          Lasagne: Lasagne jsou vrstvené těstoviny, které jsou často spojeny s ricottou, mletým masem a rajčatovou omáčkou. Jsou to typické jídlo italské kuchyně, které se podává v podobě vrstev, pečené v troubě.

           

          Tagliatelle: Tagliatelle jsou široké a ploché těstoviny podobné fettuccine, ale o něco širší. Jsou ideální pro použití s lehčími omáčkami, jako je například omáčka na bázi smetany nebo rajčat.

           

          Tortellini: Tortellini jsou malé plněné kapsičky, které jsou obvykle plněny masem nebo sýrem. Jsou skvělé pro použití v polévkách nebo jednoduchých omáčkách.

Tyto druhy těstovin jsou jen malou ukázkou bohatého světa těstovin, který můžete objevovat a vychutnávat si. Každý druh má své vlastní charakteristiky a využití, takže nechte svou fantazii volný průchod a zkuste nové kombinace a recepty. Buon appetito!

 

Těstoviny: nejznámější druhy italských těstovin

https://pixabay.com/cs/photos/t%C4%9Bstoviny-nudle-kuchyn%C4%9B-j%C3%ADdlo-527286/

 

Svět těstovin je bohatý a rozmanitý, a každý druh těstovin má svou vlastní charakteristiku, tvar a chuť. Pokud jste milovník těstovin, určitě vás potěší, že existuje tolik různých druhů, které můžete objevovat a zkoumat. Zde je pohled na několik nejznámějších druhů těstovin:

          Spaghetti: Jedno z nejoblíbenějších druhů těstovin, spaghetti jsou dlouhé, tenké a válcovité těstoviny. Jsou ideální pro kombinaci s různými omáčkami, jako je například klasická omáčka Bolognese nebo šťavnatý aglio e olio.

           

          Fettuccine: Fettuccine jsou široké a ploché těstoviny, které jsou obvykle o něco tlustší než spaghetti. Jsou ideální pro těžší omáčky, jako je například alfredo omáčka, která se skládá z máslového, smetanového a sýrového základu.

Tip: Italská kuchyně Praha Focacce je nepřekonatelná! Nechte své chuťové buňky rozmazlovat lahodnými Focaccemi v Praze. A pokud máte rádi Itálii, nezapomeňte využít rozvoz těstoviny pizza Letňany, který vám přinese chuť Itálie přímo k vašim dveřím. Buon appetito!

          Penne: Penne jsou trubičkovité těstoviny s otevřeným konce, což je dělá ideálními pro zachycení omáčky uvnitř. Jsou skvělé pro použití s hustými a bohatými omáčkami, jako je například arrabbiata nebo bolognese.

           

          Ravioli: Ravioli jsou plněné těstoviny, které jsou obvykle ve tvaru čtverce nebo obdélníku. Jsou plněny různými náplněmi, jako je ricotta, špenát, maso nebo dýně, a jsou obvykle podávány s omáčkou nebo máslem.

           

          Lasagne: Lasagne jsou vrstvené těstoviny, které jsou často spojeny s ricottou, mletým masem a rajčatovou omáčkou. Jsou to typické jídlo italské kuchyně, které se podává v podobě vrstev, pečené v troubě.

           

          Tagliatelle: Tagliatelle jsou široké a ploché těstoviny podobné fettuccine, ale o něco širší. Jsou ideální pro použití s lehčími omáčkami, jako je například omáčka na bázi smetany nebo rajčat.

           

          Tortellini: Tortellini jsou malé plněné kapsičky, které jsou obvykle plněny masem nebo sýrem. Jsou skvělé pro použití v polévkách nebo jednoduchých omáčkách.

Tyto druhy těstovin jsou jen malou ukázkou bohatého světa těstovin, který můžete objevovat a vychutnávat si. Každý druh má své vlastní charakteristiky a využití, takže nechte svou fantazii volný průchod a zkuste nové kombinace a recepty. Buon appetito!

 



Autor: Redakce PŽ

Facebook Vybrali SME Linkuj Google

Mohlo by Vás také zajímat:

Zpět
Komentáře
Vložit nový komentář

Bohužel zde nejsou žádné komentáře.

Jméno:
Komentář:
Ověření:

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.