Trendy v módních doplňcích: Proč jsou opasky více než jen funkční

Trendy v módních doplňcích: Proč jsou opasky více než jen funkční

  V módním světě, kde každý detail má svůj význam, opasky přestávají být vnímány pouze jako praktický nástroj pro udržení kalhot na správném místě. Stávají se klíčovým prvkem, který dokáže definovat celkový vzhled, podtrhnout osobitý styl, a dokonce vyjádřit postoj. V této éře, kdy móda slouží jako prostředek sebevyjádření, se opasky proměňují v nezbytný doplněk, který zaujme svou estetikou, designem a symbolikou. Pojďme se ponořit do světa opasků a objevit, proč jsou dnes více než jen funkčním prvkem. V módním světě, kde každý detail má svůj význam, opasky přestávají být vnímány pouze jako praktický nástroj pro udržení kalhot na správném místě. Stávají se klíčovým prvkem, který dokáže definovat celkový vzhled, podtrhnout osobitý styl, a dokonce vyjádřit postoj. V této éře, kdy móda slouží jako prostředek sebevyjádření, se opasky proměňují v nezbytný doplněk, který zaujme svou estetikou, designem a symbolikou. Pojďme se ponořit do světa opasků a objevit, proč jsou dnes více než jen funkčním prvkem.

více

Henna a vlasy

Henna a vlasyNejste příznivci chemického barvení vlasů, ale přáli byste si pozměnit jejich barvu? Slyšeli jste někdy o henně? Ano, jistě si ji vybavíte ve spojení s tetováním, ale její použití je mnohem širší. Pro barvení vlasů se používá již od dávných věků. Jako léčivo a kosmetický přípravek ji znali již staří Egypťané.
celý článek komentářů (2)

Dreadlocks

Dreadlocks

V posledních letech je na našich ulicích stále více vidět mladé lidi s vlasy upravenými do dredů. Anglický název dreadlocks nejčastěji spojujeme s Bobem Marleym a rastafariány. Jejich popularita se začala šířit z Jamajky, kde měli hlavní působiště. Sám Bob Marley je ohromnou legendou a již několik generací inspiruje mladé rebely. Pro mnohé jsou dredy synonymem špíny, marihuany a alternativní hudby. Už i tento mýtus však bere za své a účes ála dredy si oblíbila široká veřejnost, která s reggaem nikdy nepřišla do styku. Je načase odhodit předsudky stranou a začít si plnit sny.

celý článek komentářů (0)

Tunika: víceúčelový módní zázrak

Tunika: víceúčelový módní zázrak

Co hýbe světem módy a šatníky hvězd? Přeci víceúčelové tuniky různých barev, stylů a střihů. Tunika je v současnosti módním hitem. Minimálně jeden takovýto kousek by v šatníku měla mít každá z nás. Proč? Tuniky jsou pohodlné, jsou vhodné pro všechny typy postav a velmi dobře zamaskují pár kilo navíc. Navíc dodají šmrnc a dají se skvěle kombinovat s ostatními kousky oděvu. Díky jednomu kousku tak můžete mít několik módních outfitů.

celý článek komentářů (0)

Zimní péče o ruce

Zimní péče o ruce

Určitě není třeba připomínat, že ruce jsou vlastně vizitkou člověka. Vláčná a hydratovaná pokožka na rukou spolu s pěstěnými nehty by měla být samozřejmostí u každé ženy, ale ani muži by neměli péči o ruce a nehty zanedbávat. Ženy se totiž dívají především na ně. O ruce jistě pečujete i během ostatních ročních období, zimní měsíce však vyžadují speciální ochranu kůže na rukou.

celý článek komentářů (0)

Jak na přirozený make-up

Jak na přirozený make-up

Říká se, že každá žena je krásná. My ženy však víme, že té kráse je potřeba někdy pomoci. A jak? Přeci přirozeným, ne příliš výrazným make-upem, který podtrhuje naše přednosti a šikovně skrývá drobné vady na kráse. Následující řádky vám mohou být malou inspirací, čím se při vytváření přirozeného vzhledu řídit.

celý článek komentářů (1)

Co nevíte o masáži lávovými kameny

Co nevíte o masáži lávovými kameny

Masáž horkými lávovými kameny je ve světě wellness v posledních letech „horkou“ novinkou. Věděli jste ale, že se jedná o metodu starou několik tisíc let? Léčivé a relaxační účinky sopečných kamenů znali již staří Číňané, Mezopotámci, Havajané a další národy. Kameny se používaly jak zahřáté, tak studené. Speciální metoda masáže lávovými kameny byla znovuobjevena teprve v minulém století. V současné době zažívá obrovský „boom“ a je jednou z nejoblíbenějších druhů masáží vůbec. Blahodárné účinky masáže horkými kameny z lávy můžete vyzkoušet i vy!

celý článek komentářů (0)

Fialová - barva sezóny

Fialová - barva sezóny

Přehlídková mola, obchody a ulice zaplavily nové trendy. Co "frčí" tuto zimu? Mimo jiné je to hlavně fialová, která je letošní podzim a zimu barvou číslo jedna. Pokud tedy sháníte nový kousek do svého šatníku, víte, po které barvě sáhnout. Fialová vládne šatům, halenkám, svetříkům, bolerkům a také doplňkům. A v módě jsou všechny odstíny: od světlé lila po purpurovou či tmavě fialovou s nádechem dočerna. Fialovou nosí i hvězdy showbusinessu, například Britney Spears nebo Rihanna, a i módní návrháři se do ní úplně zamilovali. Tak proč ne vy?

celý článek komentářů (0)

Co dělat proti celulitidě?

Co dělat proti celulitidě?
Obávané slovo celulitida nebo také „pomerančová kůže“ je strašákem nejedné ženy. Mužů se netýká. „To není fér,“ říkáte si určitě a máte naprostou pravdu. S tím, co nám matka příroda nadělila, se však dá mnoho udělat. Ať už patříte mezi ty šťastné, kterým se celulitida vyhýbá, anebo vás již pomerančová kůže postihla a snažíte se s ní poprat, určitě je dobré vědět, že existují určité faktory, které k rozvoji tohoto nechtěného problému ženského těla přispívají. Proto čtěte dále, abyste se dozvěděla, čemu se v boji s celulitidou či při její prevenci máte vyhýbat.
celý článek komentářů (1)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.