Šperk jako dědictví: Předávání pokladů generacemi

Šperk jako dědictví: Předávání pokladů generacemi

Když se zmíníme o dědictví, na mysl nám často přijdou nemovitosti, staré dopisy nebo rodinné fotografie. Ale mezi těmito památkami se často nachází také rodinné šperky (prsteny, náušnice, náhrdelníky) - malé kousky historie, které si předáváme z generace na generaci.  

více

Kožené dobrodružství

Kožené dobrodružstvíJsou trendy, které nestárnou. Tak je tomu i v případě kožených výrobků. Žena, která nosí svůdnou koženou bundu, je prý symbolem smyslnosti, fantazie a dobrodružství. Taktéž i muž vonící nezaměnitelnou vůní kůže je pro ženy pravým idolem odvahy, drsnosti i rebelské drzosti. Zkrátka ať už nosíte z kůže cokoliv, je to "in".
celý článek komentářů (0)

Rtěnka nebo lesk na rty?

Rtěnka nebo lesk na rty?
Není žádným tajemstvím, že každá žena se chce líbit a být krásná. S tím neodmyslitelně souvisí péče o zevnějšek. Přiznejme si, že za kosmetické přípravky jsme často ochotny utratit více, než je zdrávo. Ony ty nákupy koneckonců jsou jakýmsi antidepresivem. Naštval mě šéf – tak si půjdu koupit nový lak na nehty. Jestli uvažujete podobně, jistě vlastníte nejednu rtěnku či lesk na rty. Napadlo vás někdy, že každé z těchto líčidel má jiné vlastnosti a hodí se pro jinou příležitost?
celý článek komentářů (0)

Zdravým sebevědomím ke kráse osobnosti

Zdravým sebevědomím ke kráse osobnostiPokud si myslíte, že sebevědomí je subjektivní věc, která by nikoho neměla zajímat a která vede nanejvýš k tomu, aby jste se stali namyšlenými frajírky – mýlíte se. Sebevědomí nerovná se namyšlenost! To, jak sami sebe hodnotíte, má zásadní vliv na to, jak vás vnímají druzí. Pokud jste zdravě sebevědomí, mírně asertivní a jistí si ve své roli, můžete to dotáhnout daleko.
celý článek komentářů (0)

Zdravé vlasy i na jaře

Zdravé vlasy i na jaře
Známé rčení, že „vlasy jsou korunou krásy“ nám přirozeně implikuje i nutnost se o svou hřívu pečlivě starat. V každém ročním období vyžadují naše vlasy jiný druh péče. Zatímco v létě trpí sluníčkem a mořskou nebo chlórovanou vodou, zimní měsíce dají vlasům zabrat střídáním teplot, vysoušením ve vytopených místnostech, mrazem a chladem. Jaro tak vlasy zaskočí naprosto nepřipravené, poškozené a bez dostatku tolik potřebných živin. Jak bychom tedy měli své vlasy rozmazlovat a co jim dopřát, aby naše „koruna krásy“ opravdu zářila?
celý článek komentářů (0)

Solárium: ano nebo ne?

Solárium: ano nebo ne?
Určitě vám to zní povědomě. I v zimních plískanicích vypadá vaše kamarádka svěže jako by se právě vrátila z letní dovolené u moře. „Vypadáš báječně,“ rozplýváte se, „jak to děláš?“ Kamarádka jen pokrčí rameny a vysloví jednoduché řešení: „Přeci solárko.“ Tak takhle to je, uvažujete v následujících chvílích a prohlížíte si v zrcadle pobledlou tvář Sněhurce podobnou. Ano, solárium může být řešením pro ty, kteří chtějí vypadat zdravě opáleně i během nelítostné zimy. Umělé opalování však stále vzbuzuje řadu kontroverzí. Kritici argumentují škodlivostí, vyznavači zase příznivými účinky. Do které skupiny patříte vy?
celý článek komentářů (0)

Henna a vlasy

Henna a vlasyNejste příznivci chemického barvení vlasů, ale přáli byste si pozměnit jejich barvu? Slyšeli jste někdy o henně? Ano, jistě si ji vybavíte ve spojení s tetováním, ale její použití je mnohem širší. Pro barvení vlasů se používá již od dávných věků. Jako léčivo a kosmetický přípravek ji znali již staří Egypťané.
celý článek komentářů (2)

Jak na přirozený make-up

Jak na přirozený make-up

Říká se, že každá žena je krásná. My ženy však víme, že té kráse je potřeba někdy pomoci. A jak? Přeci přirozeným, ne příliš výrazným make-upem, který podtrhuje naše přednosti a šikovně skrývá drobné vady na kráse. Následující řádky vám mohou být malou inspirací, čím se při vytváření přirozeného vzhledu řídit.

celý článek komentářů (1)

Co dělat proti celulitidě?

Co dělat proti celulitidě?
Obávané slovo celulitida nebo také „pomerančová kůže“ je strašákem nejedné ženy. Mužů se netýká. „To není fér,“ říkáte si určitě a máte naprostou pravdu. S tím, co nám matka příroda nadělila, se však dá mnoho udělat. Ať už patříte mezi ty šťastné, kterým se celulitida vyhýbá, anebo vás již pomerančová kůže postihla a snažíte se s ní poprat, určitě je dobré vědět, že existují určité faktory, které k rozvoji tohoto nechtěného problému ženského těla přispívají. Proto čtěte dále, abyste se dozvěděla, čemu se v boji s celulitidou či při její prevenci máte vyhýbat.
celý článek komentářů (1)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.