Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

více

Švestičky, ale ne z vlastní zahrádky. A v podobě octa!

Švestičky, ale ne z vlastní zahrádky. A v podobě octa!

Nedávno jsem kamarádce hlídala dvouletého chlapečka a četli jsme si spolu o přicházejícím podzimu, Krtkovi a převeliké úrodě švestek, ze kterých Krtek se sýkorkou uvařili lahodná povidla. Aktuální téma, že? Ten příběh mi připomněl jinou formu švestek – a rozhodně nemám na mysli slivovici. Ráda bych vám krátce představila umeocet, lahodný produkt ze švestiček umeboshi, ideální zejména do salátů.

celý článek komentářů (1)

Recepty: upečte si pizzu Margheritu!

Recepty: upečte si pizzu Margheritu!Pizza. Její kolébkou je Neapol a kdybychom chtěli ochutnat historicky první pizzu, museli bychom pro ni až do 17. století. Byla to tehdy kulatá chlebová placka upečená v peci a ochucená česnekem, sádlem a hrubou solí. Brzy přišla na svět pizza s malými rybičkami, pak pizza se strouhaným sýrem, sádlem a bazalkou. Až o dvě stě let později následovala pizza s vyhlášenou mozzarellou na povrchu, rozpuštěnou žárem pece a kombinovanou s rajčaty a bazalkou. Roku 1873 byla v Neapoli otevřena první pizzerie, o 22 let později byla otevřená první pizzerie v Americe.
celý článek komentářů (0)

Oxalis, to jsou kvalitní čaje za bezkonkurenční cenu

Oxalis, to jsou kvalitní čaje za bezkonkurenční cenuČaj je díky vysoké oblibě nejrozšířenějším nápojem na světě. V nejlidnatějších oblastech, jako je Čína, nebo Indie je čaj neodmyslitelnou součástí každodenního života. U nás si čaj rádi vychutnáme při dobrém jídle, nebo si s čajem jen tak zpříjemníme náš den. Abychom měli z pití čaje ten opravdový požitek, je potřeba vybírat si jen kvalitní čaje. Firma Oxalis nabízí zdravé a nezávadné sypané čaje. Máme pro Vás více než 400 druhů sypaných čajů a také veškeré čajové soupravy dózy a ostatní čajové příslušenství.
celý článek komentářů (0)

Pochutnejte si na kvalitním čaji

Pochutnejte si na kvalitním čajiKaždý z nás si jistě rád vychutná příjemnou chvilku u šálku dobrého čaje v čajovně, doma, i v příjemné restauraci. Chvilky s kvalitním čajem dokážou navodit velmi příjemnou atmosféru.
celý článek komentářů (0)

Čili papričky čili chilli

Čili papričky čili chilliČili papričky zdomácněly v Americe už 7500 let př. n. l. Kayenský pepř (čili paprička) se dostal do Evropy z Indie v šestnáctém století a byl původně používaný jako lék na prudce nakažlivé kožní choroby. Sám název kayenský pepř je ale pouze milný překlad. Výraz „pepper" lze totiž použít jak pro pepř, tak pro papričku.
celý článek komentářů (2)

Jak jedli naši předkové? Dopřejte si středověkou hostinu!

Jak jedli naši předkové? Dopřejte si středověkou hostinu!Už jste si někdy říkali, jaké by to asi bylo, kdybyste se dostali do středověku? Co byste zažívali? Jak byste komunikovali? Jaké oblečení nosili, ale hlavně: co byste jedli? Stroj času bohužel nemáme, ale pokud patříte k těm, kdo rádi zkouší nové věci, ale zároveň vás zajímá historie, máme pro vás tip na neobvyklý zážitek, který naplní oba vaše zájmy. Zkuste si po vzoru našich předků dopřát středověkou hostinu, hodokvas, za který by se nemusel stydět ani Karel IV.!
celý článek komentářů (0)

Oleje pro život - do salátů i do kosmetiky

Oleje pro život - do salátů i do kosmetikyNa trhu je dnes nepřeberné množství různých jedlých olejů. Který si však vybrat, aby nejlépe posloužil tomu, k čemu ho chcete použít? Poradíme vám - oleje jsou totiž pro náš život nezbytné jako nosiče vitamínů rozpustných v tucích a jako zdroj nenasycených mastných kyselin, které hrají důležitou roli v biologických reakcích našeho těla.
celý článek komentářů (0)

Koření ve světových kuchyních aneb Nebojte se s kořením experimentovat

Koření ve světových kuchyních aneb Nebojte se s kořením experimentovatKaždá země má svou kuchyni a každá tato kuchyně se rozlišuje podle způsobu používání koření a využívání druhů koření. Díky tomu se kuchaření, resp. vaření, stává obrovským dobrodružstvím, které závisí jen a jen na vaší odvaze a fantazii a při kterém můžete cestovat kdekoliv po světě, aniž byste utráceli za letenku.
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.