Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

více

Farmářské trhy – cesta ke kvalitě a gurmánství

Farmářské trhy – cesta ke kvalitě a gurmánstvíJak řekl spisovatel Honoré de Balzac: „Je-li vůbec něco smutnějšího než zneuznaný génius, je to nepochopený žaludek." A měl pravdu. Chcete-li vyčarovat v kuchyni nezapomenutelné menu, základem budou vždy kvalitní suroviny. Stejně tak jako čerstvou rybu si zajedete koupit do rybárny, co takhle věnovat trošku úsilí i ostatním potravinám? Zkuste alespoň jednou vyměnit supermarket za farmářský trh. Dopřejte si tak kulinářský zážitek s jasným původem.
celý článek komentářů (0)

Jedli jste někdy ibišek? Co je to okra a jak s ní naložit v kuchyni

Jedli jste někdy ibišek? Co je to okra a jak s ní naložit v kuchyniJedlý ibišek je známý také pod jménem gumbo, v Indii jako bindi a na Středním východě a v Egyptě mu říkají bamia a v Africe, odkud pochází, kingombo. U nás se s ním setkáte pod jménem okra. Okra jako Opravdová Kulinářská Radost, Ano!
celý článek komentářů (0)

Koktejly s příchutí Karibiku

Koktejly s příchutí KaribikuHorké léto, slunné pláže s bílým pískem a blankytnou oblohou, stín kokosových palem a šum moře. Na obzoru osamocená loď. Že by Jack Sparrow hledal, kde zakotví Černou perlu? Prostě ráj. Nevyšla vám tento rok exotická dovolená? Nezoufejte a s pomocí několika snadných receptů na výrobu koktejlů si sami vykouzlete tropickou dovolenou. Stačí pár správně smíchaných ingrediencí a letní osvěžení je na světě. Namíchejte si tedy s námi trochu toho pravého karibského osvěžení.
celý článek komentářů (0)

Zahrkejte si – hrk hrk buchta za pár chvil

Zahrkejte si – hrk hrk buchta za pár chvil Taky vás nebaví dlouhé hodiny připravovat sladká jídla a pak to slupnout během pěti minut? Některé moučníky vyžadují spoustu „piplání" a pečení už není radost. Naštěstí jsou i způsoby, jak si ušetříte čas, který můžete věnovat i jiným aktivitám. S Creme Olé dokážete divy. Hrk hrk buchta vám ukáže, že i sladká jídla se snadno a rychle připravují.
celý článek komentářů (0)

Letní sport? Grilování. Jak vybrat správný zahradní gril

Letní sport? Grilování. Jak vybrat správný zahradní grilKrásné letní počasí vyloženě láká k venkovním aktivitám - venku můžete relaxovat, sportovat, pracovat... A v neposlední řadě také vařit a jíst! Vůně kouře a grilovaného masa prostě k létu patří stejně jako sluneční brýle a odpoledne u vody. Jaký gril si ale vybrat?
celý článek komentářů (1)

Ořechy a oříšky pro zdraví a krásu. Co o nich ještě nevíte?

Ořechy a oříšky pro zdraví a krásu. Co o nich ještě nevíte?"Nejlepší jsou ty s oříšky, ty si vezmi," říkávala mi už od dětství babička. Po celé její kuchyni se linula omamná vůně pečeného těsta, vlašských ořechů či lískových oříšků, vůně svátečních chvil. A tak je přidávám i já do pečení často a ráda. Snad pro tu vůni, snad jako sentimentální vzpomínku. Ovšem časy se mění a kuchyně podléhá trendům jako vše okolo. Kouzelná vůně a chuť už také vždy nestačí, a proto se přimlouvám za ořechy a oříšky a uvádím i pár zajímavostí.
celý článek komentářů (1)

Hovězí guláš - česká klasika s tureckým původem a maďarskou variací

Hovězí guláš - česká klasika s tureckým původem a maďarskou variacíBez nadsázky můžeme říct: "Co kuchař, to guláš." Guláš, ač věčná klasika, má neskutečný počet variací a není radno se hašteřit o té jediné pravé a nejlepší. Lepší je nechat se inspirovat a ochutnávat stále nové a nové varianty guláše. Takže experimentujte, nechte se obohatit a hlavně: pochutnejte si!
celý článek komentářů (1)

Všemocný rakytník řešetlákový. K čemu je dobrý?

Všemocný rakytník řešetlákový. K čemu je dobrý?Udržet si zdraví ve světě plném civilizačních chorob, se stává každodenním bojem. Je důležité dbát na správnou výživu a také mít na paměti prevenci. Jeden z mnoha strážců správné funkce organismu, je rakytník řešetlákový. Kdo má rád alternativní medicínu či krásu své zahrady, jistě ocení toto rostlé bohatství. Proč zrovna on?
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.