
Přistihnete se občas, že si stěžujete na bolest zad nebo nohou, kterou si nedovedete nijak vysvětlit? Vězte, že za ní může stát vaše špatné obouvání. Zejména pracujete-li v odvětví, kde velkou část dne trávíte na nohou, je pro udržení, či dokonce zlepšení vašeho zdraví zdravotnická obuv téměř nutností.
více
18.12.2009autor:
Medovina bezesporu patří k vánočním svátkům.
Teplou medovinu si můžete dopřát na vánočních trzích, její studenou verzi zase lze servírovat hostům jako nevšední
vánoční alkoholický nápoj. Medovina je v našich zeměpisných šířkách vcelku proslavená, přesto se najde několik zajímavých faktů, které nejsou o téhle sladké pochoutce příliš známy.
celý článek
5.12.2009autor: Redakce PŽ

Zimní večery jsou jako stvořené k posezení s přáteli nad sklenkou horkého nápoje. Pokud nechcete podávat čaj nebo kávu, ale přidat do pití kapku něčeho ostřejšího, můžete si dát například punč, svařák či grog. Jak tyto vynikající nápoje připravit?
celý článek
9.11.2009autor:

Za vznešeně znějícím názvem
raclette se překvapivě skrývá tradiční selské jídlo. Jeho domovinou je Švýcarsko, kde se raclette na začátku devatenáctého století stal součástí každého setkání pastýřů. Zapomeňte na brambůrky a chlebíčky a pozvěte své hosty přisednout k raclette! Rozsadíte se kolem grilu a
každý si sám na pánvičce připraví, co mu nejvíc chutná.
celý článek
20.10.2009autor:
Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i
tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale
vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.
celý článek
3.10.2009autor:
Houbová sezóna je v plném proudu. Českou republiku opět zachvátila
houbománie typická pro náš národ. Letošní rok přeje
houbařům počasí, takže už pomalu nevíme, co s úlovky dělat. Kromě klasické
smaženice nebo
smažení bedel na kmínu z čerstvě nasbíraných hub si rádi pochutnáme na omáčkách nebo polévkách v zimě, kdy houby nerostou. V tuto chvíli přijdou vhod
houby sušené.
celý článek
7.9.2009autor:
Považujete luštěniny za nudný pozůstatek dob školních jídelen a nevidíte důvod, proč byste si jimi měli zpestřovat svůj týdenní jídelníček? Možná jste jen nenatrefili na tu pravou – cizrnu. Tato luštenina pocházející původně z Asie si vysloužila přezdívku „římský hrách“ a usadila se v mnoha světových kuchyních. Pojďte s námi vyzkoušet některé recepty na vlastní kůži.
celý článek
21.8.2009autor:
Teplé letní večery a posezení s přáteli doslova svádějí k barbecue party. Grilované maso, špízy, klobásky, makrela nebo zeleninka lákají omamnou vůní a vynikající chutí. Nechte se i vy „svést“ hříšnými dobrotami a přidejte své oblíbené pochoutky na gril!
celý článek
4.7.2009autor:
K pohodovému nedělnímu odpoledni neoddělitelně patří také něco dobrého na zub. Dovedete si snad představit odpolední kávičku bez sladké tečky? To zvládne málokdo. A co nám chutná nejvíce? Podle vzrůstající oblíbenosti zejména na českém trhu bychom si vítěze mohli tipnout hned napoprvé – je jím báječný medovník. Že je obchod daleko? Nezoufejte. S naší pomocí si totiž hravě připravíte tuto vynikající pochoutku přímo u vás doma.
celý článek