Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

více

Polévky pro zdraví

Polévky pro zdravíJak se během chladného počasí zahřát a přitom udělat něco pro své zdraví? Odpověď je jednoduchá – vyzkoušejte polévku. Vývar, brokolicová polévka, žampionový krém a další pochoutky nejenže vykouzlíte v kuchyni během pár minut, ale navíc si i výborně pochutnáte.
celý článek komentářů (0)

Medovina

MedovinaMedovina bezesporu patří k vánočním svátkům. Teplou medovinu si můžete dopřát na vánočních trzích, její studenou verzi zase lze servírovat hostům jako nevšední vánoční alkoholický nápoj. Medovina je v našich zeměpisných šířkách vcelku proslavená, přesto se najde několik zajímavých faktů, které nejsou o téhle sladké pochoutce příliš známy.
celý článek komentářů (0)

Připravte si grog, punč nebo svařák

Připravte si grog, punč nebo svařák

Zimní večery jsou jako stvořené k posezení s přáteli nad sklenkou horkého nápoje. Pokud nechcete podávat čaj nebo kávu, ale přidat do pití kapku něčeho ostřejšího, můžete si dát například punč, svařák či grog. Jak tyto vynikající nápoje připravit?

celý článek komentářů (0)

Raclette

RacletteZa vznešeně znějícím názvem raclette se překvapivě skrývá tradiční selské jídlo. Jeho domovinou je Švýcarsko, kde se raclette na začátku devatenáctého století stal součástí každého setkání pastýřů. Zapomeňte na brambůrky a chlebíčky a pozvěte své hosty přisednout k raclette! Rozsadíte se kolem grilu a každý si sám na pánvičce připraví, co mu nejvíc chutná.
celý článek komentářů (0)

Jak na sušení hub

Jak na sušení hubHoubová sezóna je v plném proudu. Českou republiku opět zachvátila houbománie typická pro náš národ. Letošní rok přeje houbařům počasí, takže už pomalu nevíme, co s úlovky dělat. Kromě klasické smaženice nebo smažení bedel na kmínu z čerstvě nasbíraných hub si rádi pochutnáme na omáčkách nebo polévkách v zimě, kdy houby nerostou. V tuto chvíli přijdou vhod houby sušené.
celý článek komentářů (0)

Cizrna

Cizrna
Považujete luštěniny za nudný pozůstatek dob školních jídelen a nevidíte důvod, proč byste si jimi měli zpestřovat svůj týdenní jídelníček? Možná jste jen nenatrefili na tu pravou – cizrnu. Tato luštenina pocházející původně z Asie si vysloužila přezdívku „římský hrách“ a usadila se v mnoha světových kuchyních. Pojďte s námi vyzkoušet některé recepty na vlastní kůži.
celý článek komentářů (0)

Grilování

Grilování
Teplé letní večery a posezení s přáteli doslova svádějí k barbecue party. Grilované maso, špízy, klobásky, makrela nebo zeleninka lákají omamnou vůní a vynikající chutí. Nechte se i vy „svést“ hříšnými dobrotami a přidejte své oblíbené pochoutky na gril!
celý článek komentářů (0)

Sladká vůně medovníku

Sladká vůně medovníku
K pohodovému nedělnímu odpoledni neoddělitelně patří také něco dobrého na zub. Dovedete si snad představit odpolední kávičku bez sladké tečky? To zvládne málokdo. A co nám chutná nejvíce? Podle vzrůstající oblíbenosti zejména na českém trhu bychom si vítěze mohli tipnout hned napoprvé – je jím báječný medovník. Že je obchod daleko? Nezoufejte. S naší pomocí si totiž hravě připravíte tuto vynikající pochoutku přímo u vás doma.
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.