Přednosti Italské Kuchyně: Chuťové Umění a Kulturní Dědictví

Přednosti Italské Kuchyně: Chuťové Umění a Kulturní Dědictví

Italská kuchyně je světově proslulá pro svou bohatost, rozmanitost a jedinečnou kombinaci tradice a kreativity. Při bližším pohledu na tuto gastronomickou perlu lze nalézt mnoho důvodů, proč je italská kuchyně tak výjimečná a oblíbená po celém světě.

více

Tiramisu aneb La dolce vita

Tiramisu aneb La dolce vita
V našich zeměpisných šířkách snad nenajdeme člověka, který by neznal tiramisu – proslulý italský dezert. Pokud jste tuto sladkou dobrotu již někdy ochutnali, určitě jste se do tiramisu zamilovali na první ochutnání. Vypěstovali jste si na tuto italskou pochoutku závislost a již nyní se nemůžete dočkat na letní dovolenou, kdy si ho budete moci dopřávat k snídani? My máme pro vás řešení. Nemusíte ihned sprintovat do nejbližší cukrárny, naopak si můžete lahodné tiramisu připravit sami doma. Oslaďte si život!
celý článek komentářů (0)

Palačinky stokrát jinak

Palačinky stokrát jinak
Palačinky jsou velmi oblíbeným pokrmem nejen u nás, ale i po světě. Kdo by neznal jednoduchou, rychlou a levnou pochoutku, která se dá navíc připravit na nespočet způsobů. Palačinky nevyžadují náročnou přípravu a směle nahradí jak bohatou snídani, tak prvotřídní oběd. Ve Francii dovedli úpravu palačinek (takzvaných crépes) k naprosté dokonalosti. Ovšem ani vy nemusíte zůstat pozadu! Pohostěte návštěvu netradičními variacemi na palačinkové téma nebo překvapte manžela a děti jejich oblíbenou pochoutkou.
celý článek komentářů (0)

Vaříme zdravě - z jáhel

Vaříme zdravě - z jáhel
Pokud se alespoň minimálně zajímáte o zdravý životní styl, jistě vám neunikla poměrně rozšířená obilovina, ze které je možno tvořit desítky receptů na sladký i slaný způsob. Jáhly jsou loupaná žlutá zrnka prosa obecného – latnatého (Panicum miliaceum). V našem podnebném pásu se jedná o velmi rozšířenou obilovinu, která byla ale přivlečena z Asie díky kočovným kmenům před několika stovkami let. Naši předkové si na jáhlech rádi a často pochutnávali, protože se jednalo o levnou potravinu s vysokou výživnou hodnotou. A stejně tak si můžete na jídlech z jáhel pochutnat vy. Čím prospívají lidskému tělu a jak je připravovat?
celý článek komentářů (0)

Sojové maso a jeho varianty

Sojové maso a jeho varianty
Sojové výrobky nejsou jen unylou náhražkou masa, kterou přidávají kuchařky do jídel ve školních a závodních jídelnách, aby ušetřily. Dnešní nabídka sójových výrobků je tak pestrá, že pokud zavítáte do prodejny zdravé výživy poprvé, bude pro vás těžké se v nabídce orientovat. Sojové výrobky jsou nejen chutné, ale také plné cenných živin a lidskému organismu velmi prospěšné. Rozhodně nemusíte být vegetarián, abyste si na nich pochutnali. Pojďme se tedy podívat, co přesně najdeme na českém trhu.
celý článek komentářů (0)

Štědrovečerní večeře trochu jinak

Štědrovečerní večeře trochu jinak

Vánoce jsou nejkrásnější (i když někdy také nejvíce stresující) období v roce. Přestože od našich dětských let už nějaký ten pátek uplynul, stále pro nás vánoční svátky znamenají cosi výjimečného a - i když zažíváme před jejich vypuknutím nemalý stres a shon (ohledně úklidu, práce, nákupů atd.) – začínáme se na svátky prožité s rodinou a přáteli těšit.

celý článek komentářů (4)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.