Tahin – zázrak Blízkého východu

Tahin – zázrak Blízkého východu

Obchůdky s biopotravinami v posledních letech vyrostly jako houby po dešti. Nabízejí produkty z ekologického zemědělství, celozrnné „neošizené“pečivo, a také mnohdy cizokrajné produkty, které si ještě nenašly cestu k masovému dovozu do supermarketů. Některé výrobky jsou navíc obestřeny určitým tajemnstvím, protože v české kuchyni nepatří mezi ty tradiční. Mezi takové produkty patří i tahin, který najdete v regálech mnoha biopotravin. Patří mezi dovozové zboží, které si na našem trhu teprve hledá místo, ale vlastnosti tahinu jsou známy už po staletí.

více

Baklava: sladká tečka

Baklava: sladká tečka
Ti z vás, kteří ještě nikdy neochutnali tradiční moučník středomořské kuchyně baklavu – musí svůj omyl co nejdříve napravit! Sladká chuť oříšků a másla se vám bude rozplývat na jazyku a vy možná pochopíte, proč je recept na originální pochoutku odedávna jedním z důvodů pře mezi Řeky a Turky. Za baklavou však nemusíte jezdit až na slunný jihovýchod, můžete si ji upéci sami. Není na tom nic složitého, tak jen do toho!
celý článek komentářů (0)

Italská mozzarella – všestranná ingredience

Italská mozzarella – všestranná ingredience
Mozzarellu netřeba zdlouhavě představovat. Sýrová pochoutka je známá zejména z pizzerií, ale také z obchodů a supermarketů. Snad každý z nás ji někdy ochutnal, třeba na specialitě z nedaleké italské restaurace nebo přímo v její středomořské domovině. Mozzarella svou jemnou chutí a pružnou konzistencí představuje ideální ingredienci do mnoha jídel. Chcete-li o této italské pochoutce vědět víc, rozhodně si přečtěte následující článek.
celý článek komentářů (0)

Rukola: královna salátů

Rukola: královna salátů
Hledáte oživení jídelníčku? Snažíte se dbát na zdravou stravu, ale už vás nudí variace na téma „salát třikrát jinak“? Chtěli byste vašemu stereotypnímu jídelníčku dodat šmrnc a středomořský ráz? A slyšeli jste už o bylince jménem rukola?
celý článek komentářů (0)

Tajemství kuchyně Jamieho Olivera

Tajemství kuchyně Jamieho Olivera
Vyhlášený britský kuchař Jamie Oliver nejenže vede pořad v televizi, má oficiální webovou stránku, a dokonce vlastní magazín a spoustu fanoušků, a hlavně oplývá úžasným množstvím skvělých a neotřelých nápadů na recepty. Tento světoznámý kuchař – a také trochu komik – sklízí všeobecné uznání a pokud sledujete jeho pořady či čtete jeho knihy, pochopíte proč. Jamie Oliver si na nic nehraje, jeho recepty jsou přístupné všem, a to i plně zaneprázdněným jedincům potýkajícím se s každodenním stresem. A hlavně - výborně chutnají a navozují báječnou přátelskou atmosféru!
celý článek komentářů (0)

Tiramisu aneb La dolce vita

Tiramisu aneb La dolce vita
V našich zeměpisných šířkách snad nenajdeme člověka, který by neznal tiramisu – proslulý italský dezert. Pokud jste tuto sladkou dobrotu již někdy ochutnali, určitě jste se do tiramisu zamilovali na první ochutnání. Vypěstovali jste si na tuto italskou pochoutku závislost a již nyní se nemůžete dočkat na letní dovolenou, kdy si ho budete moci dopřávat k snídani? My máme pro vás řešení. Nemusíte ihned sprintovat do nejbližší cukrárny, naopak si můžete lahodné tiramisu připravit sami doma. Oslaďte si život!
celý článek komentářů (0)

Palačinky stokrát jinak

Palačinky stokrát jinak
Palačinky jsou velmi oblíbeným pokrmem nejen u nás, ale i po světě. Kdo by neznal jednoduchou, rychlou a levnou pochoutku, která se dá navíc připravit na nespočet způsobů. Palačinky nevyžadují náročnou přípravu a směle nahradí jak bohatou snídani, tak prvotřídní oběd. Ve Francii dovedli úpravu palačinek (takzvaných crépes) k naprosté dokonalosti. Ovšem ani vy nemusíte zůstat pozadu! Pohostěte návštěvu netradičními variacemi na palačinkové téma nebo překvapte manžela a děti jejich oblíbenou pochoutkou.
celý článek komentářů (0)

Vaříme zdravě - z jáhel

Vaříme zdravě - z jáhel
Pokud se alespoň minimálně zajímáte o zdravý životní styl, jistě vám neunikla poměrně rozšířená obilovina, ze které je možno tvořit desítky receptů na sladký i slaný způsob. Jáhly jsou loupaná žlutá zrnka prosa obecného – latnatého (Panicum miliaceum). V našem podnebném pásu se jedná o velmi rozšířenou obilovinu, která byla ale přivlečena z Asie díky kočovným kmenům před několika stovkami let. Naši předkové si na jáhlech rádi a často pochutnávali, protože se jednalo o levnou potravinu s vysokou výživnou hodnotou. A stejně tak si můžete na jídlech z jáhel pochutnat vy. Čím prospívají lidskému tělu a jak je připravovat?
celý článek komentářů (0)

Sojové maso a jeho varianty

Sojové maso a jeho varianty
Sojové výrobky nejsou jen unylou náhražkou masa, kterou přidávají kuchařky do jídel ve školních a závodních jídelnách, aby ušetřily. Dnešní nabídka sójových výrobků je tak pestrá, že pokud zavítáte do prodejny zdravé výživy poprvé, bude pro vás těžké se v nabídce orientovat. Sojové výrobky jsou nejen chutné, ale také plné cenných živin a lidskému organismu velmi prospěšné. Rozhodně nemusíte být vegetarián, abyste si na nich pochutnali. Pojďme se tedy podívat, co přesně najdeme na českém trhu.
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.