Přednosti Italské Kuchyně: Chuťové Umění a Kulturní Dědictví

Přednosti Italské Kuchyně: Chuťové Umění a Kulturní Dědictví

Italská kuchyně je světově proslulá pro svou bohatost, rozmanitost a jedinečnou kombinaci tradice a kreativity. Při bližším pohledu na tuto gastronomickou perlu lze nalézt mnoho důvodů, proč je italská kuchyně tak výjimečná a oblíbená po celém světě.

více

Jak na sušení hub

Jak na sušení hubHoubová sezóna je v plném proudu. Českou republiku opět zachvátila houbománie typická pro náš národ. Letošní rok přeje houbařům počasí, takže už pomalu nevíme, co s úlovky dělat. Kromě klasické smaženice nebo smažení bedel na kmínu z čerstvě nasbíraných hub si rádi pochutnáme na omáčkách nebo polévkách v zimě, kdy houby nerostou. V tuto chvíli přijdou vhod houby sušené.
celý článek komentářů (0)

Cizrna

Cizrna
Považujete luštěniny za nudný pozůstatek dob školních jídelen a nevidíte důvod, proč byste si jimi měli zpestřovat svůj týdenní jídelníček? Možná jste jen nenatrefili na tu pravou – cizrnu. Tato luštenina pocházející původně z Asie si vysloužila přezdívku „římský hrách“ a usadila se v mnoha světových kuchyních. Pojďte s námi vyzkoušet některé recepty na vlastní kůži.
celý článek komentářů (0)

Grilování

Grilování
Teplé letní večery a posezení s přáteli doslova svádějí k barbecue party. Grilované maso, špízy, klobásky, makrela nebo zeleninka lákají omamnou vůní a vynikající chutí. Nechte se i vy „svést“ hříšnými dobrotami a přidejte své oblíbené pochoutky na gril!
celý článek komentářů (0)

Sladká vůně medovníku

Sladká vůně medovníku
K pohodovému nedělnímu odpoledni neoddělitelně patří také něco dobrého na zub. Dovedete si snad představit odpolední kávičku bez sladké tečky? To zvládne málokdo. A co nám chutná nejvíce? Podle vzrůstající oblíbenosti zejména na českém trhu bychom si vítěze mohli tipnout hned napoprvé – je jím báječný medovník. Že je obchod daleko? Nezoufejte. S naší pomocí si totiž hravě připravíte tuto vynikající pochoutku přímo u vás doma.
celý článek komentářů (0)

Baklava: sladká tečka

Baklava: sladká tečka
Ti z vás, kteří ještě nikdy neochutnali tradiční moučník středomořské kuchyně baklavu – musí svůj omyl co nejdříve napravit! Sladká chuť oříšků a másla se vám bude rozplývat na jazyku a vy možná pochopíte, proč je recept na originální pochoutku odedávna jedním z důvodů pře mezi Řeky a Turky. Za baklavou však nemusíte jezdit až na slunný jihovýchod, můžete si ji upéci sami. Není na tom nic složitého, tak jen do toho!
celý článek komentářů (0)

Italská mozzarella – všestranná ingredience

Italská mozzarella – všestranná ingredience
Mozzarellu netřeba zdlouhavě představovat. Sýrová pochoutka je známá zejména z pizzerií, ale také z obchodů a supermarketů. Snad každý z nás ji někdy ochutnal, třeba na specialitě z nedaleké italské restaurace nebo přímo v její středomořské domovině. Mozzarella svou jemnou chutí a pružnou konzistencí představuje ideální ingredienci do mnoha jídel. Chcete-li o této italské pochoutce vědět víc, rozhodně si přečtěte následující článek.
celý článek komentářů (0)

Rukola: královna salátů

Rukola: královna salátů
Hledáte oživení jídelníčku? Snažíte se dbát na zdravou stravu, ale už vás nudí variace na téma „salát třikrát jinak“? Chtěli byste vašemu stereotypnímu jídelníčku dodat šmrnc a středomořský ráz? A slyšeli jste už o bylince jménem rukola?
celý článek komentářů (0)

Tajemství kuchyně Jamieho Olivera

Tajemství kuchyně Jamieho Olivera
Vyhlášený britský kuchař Jamie Oliver nejenže vede pořad v televizi, má oficiální webovou stránku, a dokonce vlastní magazín a spoustu fanoušků, a hlavně oplývá úžasným množstvím skvělých a neotřelých nápadů na recepty. Tento světoznámý kuchař – a také trochu komik – sklízí všeobecné uznání a pokud sledujete jeho pořady či čtete jeho knihy, pochopíte proč. Jamie Oliver si na nic nehraje, jeho recepty jsou přístupné všem, a to i plně zaneprázdněným jedincům potýkajícím se s každodenním stresem. A hlavně - výborně chutnají a navozují báječnou přátelskou atmosféru!
celý článek komentářů (0)

© ISSN 1804-106X - online magazín Praktický-život.cz.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez předchozího bez souhlasu zakázáno.